Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Отбелязваме 18 години от влизането ни в НАТО

andrei_rangelovОт години насред София не беше звучал химнът на НАТО. Може би от времето, когато влязохме в Алианса, което тогава беше отпразнувано с всенародни тържества. И ето че вчера пред сградата на МО химнът на НАТО беше изпълнен след българския химн от гвардейския оркестър при връчването на знамето на NFIU BGR.
Удивително е, че за тези 12 години, откакто сме в Алианса, армията ни успешно се вгради в структурите на най-мощната колективна система за сигурност в света, каквато е НАТО, докато обществото ни, залисано в битовите проблеми на делника, поизгуби интерес към темата. Нещо повече. Разни политически марионетки на извъннатовски сили директно атакуват евроатлантизма и цивилизационния избор на България. Облъчват ни от телевизионния екран и интернет форумите с нападки срещу Алианса като от времето на Студената война.
Затова са необходими церемонии като вчерашната пред МО, за да се напомня на народа, че България е в НАТО. И че армията ни е натовска, а взаимодействието ни с другите страни от Алианса ще укрепва все повече. Това прави България по-силна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани