Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ се изтеглиха от преговорите с Русия за постигане на примирие в Сирия

[post-views]
Заради небрежно отношение ЦРУ е изтеглило от Русия топшпионин през 2017 г.

rusia usaСАЩ официално обявиха, че се изтеглят от преговорите с Русия за постигане на временно примирие в Сирия. Причина за решението на Вашингтон е продължаващите масирани бомбардировки на руската и сирийската армия в град Алепо.
САЩ на няколко пъти обвиниха Русия, че не изпълнява поетите си ангажименти за възстановяване на временно примирие в Сирия.

Елизабет Трюдо – говорител на Държавния департамент на САЩ, коментира:

„Русия и сирийският режим избраха да преследват военен курс. Умишлено увеличават атаките срещу цивилни области, ключови инфраструктури, болници и умишлено пречат на хуманитарната помощ да достигне до хората в нужда. Това е в противоречие с прекратяването на насилието.”

На американските критики руската страната отговори, че единственият виновник са САЩ и нежеланието им да упражнят влиянието си, за да разграничат умерената сирийска съпротива от джихадистите. Руският външен министър Серегй Лавров преди дни, в интервю за Би Би Си, обвини американците, че дори подкрепят определени ислямистки организации. В същото време, ООН изрази дълбокото си разочарование от решението на Вашингтон да се изтегли от преговорите. Световната организация обяви, че независимо от това ще продължи с опитите си да намери политическо решение на конфликта.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024