Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лъжливото овчарче

[post-views]
Лъжливото овчарче

sn-izmamaИзвестна е приказката за Лъжливото овчарче, която в съвремието намира все нови и нови свои разновидности. Чудно е обаче защо все още много хора се „хващат“ на такива „овчарчета“. 
Районна прокуратура – Пловдив образува бързо производство спрямо Юлиян К., на 23 г., за измама – престъпление по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс. 
На 29 септември 2016 г. в Четвърто РУ на МВР-Пловдив е бил подаден сигнал от 30-годишен мъж от  София, че непознато лице от Пловдив му се обадило по телефона и поискало парична сума, за да предостави данни за местонахождението на откраднатия му автомобил БМВ. Колата била отнета по-рано от София, за което собственикът пуснал съобщение в социалните мрежи. Той помолил, ако някой има данни за моторното превозно средство, да се обади на посочен мобилен телефон. Юлиян К. позвънил и съобщил, че автомобилът се намира в  Монтана, зад църковен храм, където не бил открит. За информацията той получил предварително сумата от 1500 лева в заведение в Пловдив, предадена му от собственика на откраднатия автомобил.
Юлиян К. е задържан и ще бъде привлечен като обвиняем за измама. 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани