Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Самсунг призова: Изключете телефона си, възможно е да експлодира

[post-views]
Самсунг призова: Изключете телефона си, възможно е да експлодира

samsung-boomСамсунг(Samsung) обяви, че окончателно се отказва от производството на проблемния модел Галакси Ноут 7(Galaxy Note 7) и изтегля от пазара всички налични бройки. Комапанията призова клиентите си незабавно да прекратят употребата на този вид устройства.
Самсунг предприема тези мерки, след като получи нова порция оплаквания от клиенти, че последният флагман на компанията експлодира без да има видима причина за това.
До днес южнокорейският технологичен концерн се намираше в процедура по изтегляне от пазара и подмяна на два милиона и половина бройки от модела, тъй като десетки смартфони се самозапалиха през последния месец.
Кардиналното решения за спиране на производството идва след като стана ясно, че дори вече заменени устройства продължават да имат същия проблем.
Корпорацията постави, като свой приоритет сигурността на потрбителите и помоли всичките си партньори в глобален мащаб да прекратят разпространението на въпросния модел.
Самсунг отбелязва рекорен спад в стойността на акциите си, като в рамките само на ден те се обезцениха с около 8%. Същевременно остава реална и опасността този удар по репутацията на компанията да доведе до намаляване на търсенето на други модели от марката.

Най-ново

Единична публикация

Избрани