Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мартин Шулц: Не трябва да облекчаваме санкциите срещу Русия

[post-views]
Мартин Шулц: Не трябва да облекчаваме санкциите срещу Русия

martin-shulcНа фона на подновената дипломация между Русия и Турция, отношенията на Москва с ЕС има голяма опасност да ударят ново дъно. През деня председателят на ЕП Мартин Шулц обяви, че Брюксел трябва да продължи натиска със санкции срещу Москва. Отделно стана ясно, че руският президент е отменил визита си в Париж, след молбата на френския му колега, да разговарят за Сирия.
Посещението на Владимир Путин, беше насрочено за 19 октомври, а целта на визита му – откриването на нова православна църква в Париж. След молба от страна на френското правителство по време на срещата му с френския президент Франсоа Оланд да бъде обсъдена темата за Сирия от офиса на Владимир Путин са съобщили, че визитата се отлага. Това твърди служител на Елисейския дворец, цитиран от Би Би Си.
Последните събития стават ден, след като Франсоа Оланд заяви, че безпрецедентните по своите мащаби бомбардировки на руската и сирийската армия в град Алепо граничат с военни престъпления.
В изказването си Оланд отиде още по далеч и заяви, че Москва и Дамаск трябва да бъдат разследвани от Международния криминален съд.
Именно заради руските действия в Сирия, особено въздушната кампания в град Алепо, все повече страни в ЕС са на мнение, че Брюксел трябва да наложи нови наказателни мерки срещу Москва, към вече съществуващите санкции заради Украйна, коментира агенция Ройтерс.
Темата за отношенията между 28 членният блок и Русия ще е сред водещите по време на предстоящата среща на Европейски съвет в Брюксел в края на месеца.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани