Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Във Франция предстои вот за президент

[post-views]
Във Франция предстои вот за президент

hollande-franciaВъв Франция започна вътрешнопартийната битка на републиканската партия за кандидат-президент. Сред претендентите за Елисейския дворец са бившият президент Никола Саркози и бившият министър-председател Ален Жупе.
Общо 7 са кандидатите, които се борят за номинацията. Основните разглеждани теми бяха данъчната политика, трудовото законодателство, миграцията и националната идентичност.
Кандидатурата на Никола Саркози е под въпрос поради факта, че той е първият държавен глава в историята на Франция, който е арестуван по обвинения за корупция и измами. Когато дискусията засегна този въпрос, той заяви, че срещу него не тече официално разследване и това му позволява да участва в кампанията.
Саркози обеща силно лидерско управление след 5 години социалисти на власт.

„Предизвикателствата пред страната ни са големи и се коренят в безпрецедентната миграция и масова безработица. Моето заключение от всичко това е, че алтернативата трябва да бъде силна, динамична и конкретна.”

Социолозите определят като фаворит бившият министър-председател Ален Жупе. По обща оценка той се представя най-убедително по време на вътрешнопартийния изборен процес.

„Ние сме различни. Не всички имаме една и съща религия или еднакъв цвят на кожата. Ние трябва да уважаваме това разнообразие, което допринася за нашето богатство. Не трябва да се разделяме, а да се обединим.”

Дебатът показа големи прилики в икономическите възгледи на кандидатите, но и различия по въпросите на сигурността и миграцията. Първият тур на първичните избори ще е на 20-ти ноември. Дотогава предстоят още 2 телевизионни дебата. Ако никой кандидат не получи 50% подкрепа, ще има втори тур – на 27 -ми същия месец.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024