Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Председателят на ЕС: Единствената алтернатива на „твърд БРЕКЗИТ” е да няма „Брекзит”

[post-views]
На 28 май започва процедурата по избирането на новите европейски лидери

donald-tuskЕдинствената алтернатива на Великобритания да избегне твърд Брекзит, е въобще да няма Брекзит. Това заяви председателят на Европейски Съвет Доналд Туск и намекна, че преговорите между Лондон и Брюксел могат да бъдат прекъснати по всяко време.
В речта по повод годишнината от създаването на Eвропейския политически център Доналд Туск предупреди Великобритания, че ако иска да запази достъпа до единния пазар, ще трябва да се придържа принципа за свободно движение на хора и стоки. Тъск направи и закачлива препратка към обещанията на британските политици, че страната ще продължи да хапва от тортата на ЕС, дори и да не е на масата.

„Тази философия на някои британски политиците, че могат да ядат от тортата на ЕС е илюзия. Имам предложение, към онези които  обаче вярват в нея. Направете си един експеримент. Отидете до магазина, купете си торта, изяжте я, и вижте дали ще остане торта в чинията.”

Туск призна, че от Брекзит никой няма да спечели.

„Бруталната истина, е че от Брекзит ще загубим всички, защото за никой няма да има торта на масата. На нея ще има само сол и оцет.”

Председателят на ЕС намекна, че най-добрия сценарий е да няма БРЕКЗИТ, но не скри, че подобна възможност е единствено в сферата на празните спекулации.
В началото на месеца британският премиер Тераза Мей обяви, че правителството й ще задейства процедурата по излизане от ЕС през март 2017г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани