Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силите на Асад в нов опит да си върнат контрола над Алепо

[post-views]
Израел нанесе удар край сирийския град Алепо, има жертви

alepoСирийските правителствените сили, подпомагани от руската военна авиация предприеха нова мащабна офанзива срещу бунтовниците в град Алепо. Това твърдят различни неправителствените организации в разкъсваната от конфликти близкоизточна страна.
Съобщенията за подновената правителствената офанзива в Алепо идва ден, след като стана ясно, че първите дипломати на САЩ и Русия ще се срещнат през уикенда в опит да възобновяват мирните преговори за Сирия.
По данни на неправителствени организации, за последните няколко дни в кварталите на Алепо под контрола на бунтовниците, са загинали най- малко 150 души. По голямата част от тях са цивилни.
По всичко личи, че режимът в Дамаск е твърдо решен да си върне контрола над Алепо, някога наричан икономическата столица на страната.
За това говори решение на сирийското правителство да изключи Алепо от списъка с градовете, до които имат достъп хуманитарните конвои на ООН.
Междувременно сирийският президент Башар Асад в интервю за руски вестник посочи, че гражданската война в Сирия е прераснала в реален конфликт между Запада и Русия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани