Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Капитан Куцаров с титла от маратона

[post-views]
Капитан Куцаров с титла от маратона

31-runКапитан Илия Куцаров финишира за 2.27:57 ч. в 33-о издание на Маратон София и така стана държавен шампион. Това е поредният голям успех за най-добрия спортист в българската армия през 2015 година. При жените златото грабна Радосвета Симеонова 2.56:29 ч.
Етиопия записа пълен триумф в 33-ото издание на Маратон София, изпълнил с празнично настроение столичните булеварди миналата неделя. Повече от 3000 стартираха в отделните дисциплини, а поне два пъти повече приветстваха бегачите. Тази година едно от  най-мащабните и вълнуващи спортни събития в страната отново бе част от инициатива „София 2018 – Eвропейска столица на спорта“ и за първи път валидно както за балканско първенство, така и за финал в новоучредената верига „Български маратони“ под мотото „Бягането начин на живот“.
След масовия старт, в който участваха над 700 души, бе дадено началото и на бяганията на по-дългите дистанции. Особено оспорвана се оказа битката в класическия маратон при мъжете, където в продължение на близо 30 км елитните атлети от Африка се движеха в група от 7-8 състезатели. Най-издръжлив се оказа Гудета Бирату от Етиопия. Той заслужи лавровия венец с време 2.15:45 ч. И при жените на 42.195 км доминираше Етиопия. Шампионка с 2.39:38 стана Белайнеш Югезу. Балкански шампиони станаха Сладжана Перунович (Черна гора) с 2.49:20ч. и мъже Шабан Мустафа(Бъл) с 2.30:00 ч.

Най-ново

Единична публикация

Избрани