Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обама към Тръмп: Стига си хленчил и възхвалявал Русия!

[post-views]

obamaПрезидентът на САЩ Барак Обама, отхвърли твърденията на кандидата на републиканците за държавен глава Доналд Тръмп, че предстоящият вот е нагласен. Обама призова още претендентът да спре да хленчи и да възхвалява Русия. 
В американската политика, по-точно в изборите, има неписано правило, а именно кандидатите никога да не оспорват резултатите от гласуването. Целта е да се запази единството на съюза.
Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп вече показа, че е над традициите и преди дни хвърли бомба в медиите, че вотът бил нагласен. Това само по себе си е прецедент за политически живот в САЩ.

Президентът на САЩ Барак Обама, коментира:

„Ако започнеш да хленчиш преди да е свършила играта и всеки път, когато нещата вървят зле за теб или започваш да губиш, търсиш вината в друг, то нямаш необходимите качества за тази работа. Съветвам господин Тръмп да спре да хленчи и да се фокусира върху кампанията си.”

Обама остро осъди и намеренията на Тръмп да посети Русия, ако бъде избран за президент.
Избухналите секс скандали около Тръмп през последните седмици, както и позицията му спрямо Русия, се отразиха осезаемо на настроенията сред избиратели. Според последните социологически проучвания той изостава след Клинтън между 7 и 10 процента.
Острата реакция на Обама и задълбочаващите се секс скандали около Тръмп, идват в навечерието на третия и последен телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ Донлад Тръмп и Хилъри Клинтън. Сцена на сблъсъка между тях ще е Лас Вегас.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани