Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Последен дебат Тръмп – Клинтън. Кой доминира?

[post-views]
Глобално изследване в 45 държави: Повечето страни подкрепят Клинтън. Тръмп води в Русия

trump-klintonХилъри Клинтън е победител в третия, последен предизборен дебат, между кандидатите за президент на САЩ, според анкета на Си Ен Ен. Темата за нагласените избори доминираше в сблъсъка. Доналд Тръмп отказа да посочи дали ще приеме резултата от вота и остави отворена възможността да оспори избора, коментират американските медии.
Сблъсъкът в Лас Вегас между кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп и този на Демократите Хилъри Клинтън е последният им шанс да убедят гласоподавателите в правотата си.
На въпрос от водещия на дебата, дали ще приеме резултата, Тръмп отговори:

„Ще го реша, когато му дойде времето. Сега не мисля за това. Това, което виждам е ужасно – първо, медиите са толкова недобросъвестни и корумпирани, а мащабите са невероятни. Толкова е непочтено. Те са отровили съзнанието на избирателите. Но за съжаление са на мнение, че избирателите виждат през тях.”

Дебатът започна, като дискусия по наболели проблеми, но в последствие отново доби измерение на личностен конфликт.

Доналд Тръмп:

„От всичко, което виждам, става ясно, че Путин не уважава това лице”

Хилъри Клинтън:

„Това е така, защото той предпочита марионетка за президент на САЩ… Вие сте готов да аплодирате политическата линия на Путин, да отговорите на неговия Списък с желания, да разрушите НАТО и да направите всичко, което той поиска.”

Засегнатите бяха секс-скандалите, в които е замесен Тръмп, както и злоупотребата с класифицирана информация, в която е обвинявана Клинтън.

Доналд Тръмп:

„Не трябва да ѝ бъде позволено да участва в надпреварата. Тя е виновна за много, много сериозно престъпление. В този смисъл заявявам, че всичко е нагласено, защото тя никога не трябваше да има възможността да се кандидатира за президентския пост, заради това, което направи с онези имейли и толкова много други неща.”

Кандидатът на Демократичната партия изрази ужаса си от позицията на Тръмп и заяви, че това е очерняне и омаловажаване на демокрацията в страната. Клинтън, която според социологическите проучвания има преднина, използва дебата, за да покаже защо тя е най-подходящият наследник на президента Обама.

Най-ново

Единична публикация

Избрани