Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът: Подкрепяме санкциите срещу Русия!

[post-views]
Бензиностанции, банки и транспорт ще работят, тв обучение на децата

Boiko BorisovБългария би подкрепила санкции срещу Русия за Сирия, ако това би върнало всички на масата на преговорите, заяви премиерът Бойко Борисов преди срещата на европейските лидери в Брюксел.
Той коментира, че санкциите вредят на бизнеса, икономиката, селското стопанство. Има нещо по-важно от печалбата, бизнеса, икономическия интерес. 
Това е човешкият живот, ценностите, които ЕС и всички ние изповядваме, отбеляза премиерът. „Изказвал съм се и срещу САЩ, Франция, Англия, когато са умирали хора вследствие от бомбардировки. В случая това, което се случва в Алепо, е недопустимо, заяви той и добави, че няма оправдание, когато се атакуват болници, училища, жилищни сгради.
По отношение на мигрантската криза Борисов е категоричен, че „трябва да се затворят външните граници, Балканският път, всичко да става през официалните ГКПП, да се работи за удължаване на споразумението с Турция“.
Само ако паднат канадските визи за българите, ще има наша подкрепа за споразумението ЕС-Канада, добави премиерът, като се аргументира: „Позицията ни по търговското споразумение ЕС-Канада е много ясна – България и Румъния на няколко пъти биват несправедливо ощетявани, както в случая с Шенген. 
Всички – Европейската комисия, Европейският парламент, казват, че България и Румъния са готови за Шенген, но не ни приемат. Този проблем в случая се пренася върху безвизовото пътуване на българските и румънските граждани за Канада“. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани