Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Карикатуристите: Изборът е наш

[post-views]
Карикатуристите: Изборът е наш

karikatura-3В навечерието на президентските избор, вчера СБХ откри изложба с карикатури и шаржове на тема „Президент” в Центъра за култура и дебат „Червената къща”. Любителите на жанра ще се насладят на графичните послания и ироничния поглед към изборите по света и у нас. Експозицията събира 22 от най-големите майстори на карикатурата у нас и е организирана от секция „Карикатура” към СБХ. Те ще покажат 80 свои работи, посветени на актуалната в момента тема „Президент”. 
Карикатуристът Валери Александров-Валекс казва: „Всички сме изправени през целия си живот пред избори. Изборът винаги ни е съпътствал, в което и да е начинание. Сега предстоят избори. Нарисувани са и президенти на други страни и кандидат-президенти на други държави. Подходът към изборите в различните страни е еднакъв, така или иначе всеки е пристрастен по някакъв начин.”
Най-рисувани са, разбира се, кандидат-президентите с най-големи шансове за достигане до балотаж. Има обаче и карикатури на предишни български държавни глави. 
Почитателите на рисувания виц могат да разгледат творбите до 10 ноември. 

karikatura-1karikatura-2

karikatura-4

karikatura-5karikatura-6

Най-ново

Единична публикация

Избрани