Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Камерна музика в столицата

[post-views]
Камерна музика в столицата

kamerna-muzikaПреди 2 дни за втори път стартира единственият специализиран фестивал за камерна музика в столицата. Репертоарът за 6 концерта е подбран от екипа на СФКМ Аджитато'. В сряда на 26 октомври е вокалният рецитал на лауретите от миналогодишния конкурс за италианско песенно творчество „Елза Респиги“ (Верона)  – дуо „Колаж“. Нона Кръстникова – сопран, и Мария Русева – пиано, ще изпълнят интегрално събраните полски песни от Фредерик Шопен, както и песните по стихове на Матилде Везендонк от Рихард Вагнер.
Концертите са всяка сряда от 19 ч. в Студио 1 на БНР – съорганизатор на феста. Събитието отбелязва две годишнини: 80 години от рождението на големия български композитор Красимир Кюркчийски, както и 175 години от рождението на Антонин Дворжак. Затова в общия репертоар преобладават славянски, вкл. български композитори, сред които се очертават и две премиерни изпълнения за България: „Славянски танци“ за четири ръце от А. Дворжак и „Старинни български легенди“ от Марек Дяков.
Първият международен гост беше клавирно трио „Имаж“ (България/Германия),  носителите на наградата на Echo Klassik за 2014 г. и световни посланици на немската култура към „Гьоте институт“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани