Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След изтичането на примирието – нови тежки боеве край Алепо

[post-views]
Израел нанесе удар край сирийския град Алепо, има жертви

alepoС нови въздушни удари, офанзива по земя и обстрел продължава борбата за овладяване на северния сирийски град Алепо. Според наблюдатели, това се случва от първите минути, в които изтече обявеното преди дни примирие.
Ожесточените боеве бяха възстановени в обсадения от сирийските правителствени войски град Алепо. След приключването на тридневното примирие, сирийски и руски въздушни удари заваляха върху бунтовниците от неделя сутринта, предават световните медии. Съобщава се за бомбардировки, артилерийски огън и тежки сблъсъци по цялото протежение на стратегическата фронтова линия, която разделя града на зони на контрол между силите на сирийския режим и неговите съюзници и бунтовниците. Засилили са се и сблъсъците в контролирани от правителството зони, където бунтовниците са били подложени на тежък обстрел, заявява Сирийската обсерватория за правата на човека.
Изтичането на обявената от Русия в четвъртък миналата седмица „хуманитарна пауза” е причината за възстановяването на агресията и на двете страни в конфликта. По информация от Международния червен кръст, тридневното примирие не е постигнало основната си цел – да бъде осъществена медицинска евакуация и да бъде доставена необходимата хуманитарна помощ. Нито един цивилен не е бил евакуиран. Хуманитарната организация не е успяла да влезе в контролираната от бунтовници част на Алепо, поради липса на гаранции за сигурност.
Вече шеста година градът е огнище на сирийския конфликт.

Най-ново

Единична публикация

Избрани