Информационен център на Министерство на oтбраната

Надпреварата за Белия дом – започна предварителното гласуване

usa-vote-izboriКандидатпрезидентската кампания в САЩ навлезе в решителна фаза. Започна предварителното гласуване в ключовите за победа щати Тексас и Флорида. Официалният вот е на 8 ноември.
Гласуването за президент на САЩ фактически започна в голяма част от страната. В предварителния вот се включиха основните колебаещи се щати, които са център на предизборната битка. Вотът по пощата стартира преди седмица и вече около един милион души са упражнили правото си на глас.
Социологическите проучвания продължават да дават преднина на кандидата на демократите Хилъри Клинтън пред републиканския ѝ опонент Доналд Тръмп. Данните показват, че ако изборите се проведат сегс, във Флорида Клинтън има  95% шанс да спечели.
Според информация на Центровете за проучвания от предварителното гласуване ще се възползват около 50 милиона гласоподаватели, което е своеобразен рекорд. Това представлява значителен процент от общата избирателна активност, като се очаква в крайна сметка да бъдат пуснати около 130 милиона бюлетини.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top