Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Взрив рани 10 души в курортния турски град Анталия

[post-views]
Взрив рани 10 души в курортния турски град Анталия

turcia-antaliaСилна експлозия разтърси тази сутрин турския курортен град Анталия. Най-малко 10 души са пострадали при взрива, станал на метри пред търговската палата в центъра на града. Полицията все още уточнява причината за експлозията.
От кадрите разпространени от местна телевизия се вижда гъст черен дим от района на експлозията. Кметът на град Анталия заяви, че полицията работи по две версии – терористичен атентат или трудова злополука.
За късмет по-голямата част от пострадалите са получили леки наранявания, получени от разхвърчалите се стъкла от прозорците на търговската палата.
Турция се намира в повишена тревога от опасност за терористични нападения, особено след серията от атентати през последната една година.
Последните нападенията са дело или джихадисткото движение ИДИЛ или на кюрдските сепаратисти, срещу които Анкара води активни военни действия.
Експлозията в Средиземноморския град Анталия със сигурност ще нанесе поредния удар на туристическия отрасъл в Турция, който пострада тежко от зачестилите бомбени нападения и опитата за военен преврат през юли.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани