Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Надпреварата за Белия дом – започна предварителното гласуване

[post-views]
Тръмп: Страните членки на НАТО да вземат пример от Полша

usa-vote-izboriКандидатпрезидентската кампания в САЩ навлезе в решителна фаза. Започна предварителното гласуване в ключовите за победа щати Тексас и Флорида. Официалният вот е на 8 ноември.
Гласуването за президент на САЩ фактически започна в голяма част от страната. В предварителния вот се включиха основните колебаещи се щати, които са център на предизборната битка. Вотът по пощата стартира преди седмица и вече около един милион души са упражнили правото си на глас.
Социологическите проучвания продължават да дават преднина на кандидата на демократите Хилъри Клинтън пред републиканския ѝ опонент Доналд Тръмп. Данните показват, че ако изборите се проведат сегс, във Флорида Клинтън има  95% шанс да спечели.
Според информация на Центровете за проучвания от предварителното гласуване ще се възползват около 50 милиона гласоподаватели, което е своеобразен рекорд. Това представлява значителен процент от общата избирателна активност, като се очаква в крайна сметка да бъдат пуснати около 130 милиона бюлетини.

Най-ново

Единична публикация

Избрани