Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът е президент до живот. Не го забравяйте!

[post-views]
В "Държавен вестник" е публикуван указът на президента Румен Радев за промените в служебния кабинет

elizabet_angarevaПо-малко от две седмици остават до големия ден. До деня, в който ще се доближим до името на следващия баща или майка на българската нация.
Станахаме свидетели на безброй интервюта на кандидат-президенти и вице президенти, в предизборната надпревара видяхме билборди, брошури,  добре заснети рекламни клипове на канидатите за президент – някои от тях в диапазона на  Холивудски продукции.  Всички се питаме дали тези материали ще се материализират в реални действия на една добре подготвена фигура или царят отново ще остане гол накрая.
Заля ни поредната вълна на обещания за светло бъдеще, стабилни инономически международни отношения, демократична политика. Дали няма да приключим дотук и  пак – изречения без глаголи.  Дано не се окажем накрая в шахматна ситуация.
Какъв президент очаква българският народ? Не знам. Но е сигурно какъв президент не иска да има България. В няколко думи: безличен, безгласна буква, нерешителен, несмел, непредставителен, неетичен, недостоен, необразован, без визия и маниери, несправедлив, недипломатичен. НЕ, не и не. Ето това не иска българският народ, драги канидат-презденти. Помислете си добре кой какъв ще бъде? Кой какви качества ще предложи на Република България и способен ли е да даде  най-доброто на българския народ.
Прездентът е глава на нацията не е само за година или две. Неговият мандат е 5 години и неслучайно бивш прездент НЯМА. Нали така? Защото върховният главнокомаващ на въоръжените сили трябва да е достоен човек не само в рамките на мандата си, а в рамките на живота си. Президентът е президент до живот. Не го забравяйте!

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Камелия Александрова

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found