Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италия е по-силна от всяко земетресение, заяви премиерът Матео Ренци

[post-views]
Италия е по-силна от всяко земетресение, заяви премиерът Матео Ренци

%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%be-%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b8Италия е по-силна от всяко земетресение, заяви италианският премиер Матео Ренци. И обяви, че правителството е заделило 40 милиона евро като незабавна мярка за възстановяването на разрушенията, предизвикани от последните земетресения.
Италианският министър-председател Матео Ренци направи обиколка на засегнатите селища. На среща с местните власти той заяви, че хилядите хора, останали без дом след трусовете от сряда вечерта, не бива и не може да прекарат зимата в палатки.

„Италия е тежко ранена, но няма да склони глава”. Невъзможно е да си представя какво е да живееш на палатка през зимата. Нашата основна цел е отвъд това да се създаде временен палатков град. През следващите дни ще решим как точно трябва да се процедира”

Въпреки дадените обещания и заделените средства, голяма част от местното се опасява, че помощта ще остане химера, както се случи след бедствието в Л’Акуила.

Мъж:

„Няма да се преместя, това е сигурно. Домът ми е тук, някак си ще се организирам, със или без правителството”

Министърът на вътрешните работи на Италия Анджелино Алфано определи като чудо факта, че няма жертви на двете земетресения. Спасителни работници все пак продължават да претърсват руините. В сряда вечерта два труса разлюляха провинция Мачерата, първият с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер и два часа по-късно втори със сила 6,1 по Рихтер.

Най-ново

Единична публикация

Избрани