Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ и Франция с нови обвинения срещу Русия

[post-views]
Писмено НАТО и САЩ отхвърлиха исканията на Русия

nato-us-russia-900x350

САЩ и Франция обвиняват руската или сирийската армия за бомбардировката срещу училище в провинция Идлиб. Най-малко 26 души загинаха при удара, по-голямата част деца. Москва категорично отрича нейни самолети да са участвали в атаката.
Ден след поредната трагедия с деца в Сирия в интернет се появиха любителски кадри, които показват последиците от въздушния удар в град Хаас. Инцидентът предизвика широк международен отзвук. Високопоставен служител на ООН описа нападението, като трагедия, която граничи с военно престъпление и която трябва да бъде  разследвана от Международния криминален съд.
„Подобна атака няма как да е дело на бунтовниците, защото за нея ти трябват самолет, посочи френският външен министър Жан-Марк Аро и допълни, че подобна военна техника имат само руснаците или сирийските правителствените сили.
По данни на УНИЦЕФ само за 2016г в Сирия са регистрирани 38 атаки срещу училища, независимо дали се намират в районите под контрола на режима в Дамаск или сирийските бунтовници.
Редица международни организации все по-често критикуват Съветва за сигурност на ООН, че не прави нищо, за да се прекрати насилието срещу цивилното население в Сирия.
На фона на критиките Русия и Дамаск продължават да твърдят, че единствената цел на въздушната им капания са позициите на терористите в страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани