Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха обновена зала в Шумен

[post-views]
В Страцин почетоха загиналите парашутисти

10-shumen-zalaОбновена многофункционална спортна зала във Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен беше открита от министъра на отбраната Николай Ненчев, съобщиха от МО. Присъстваха деканът на факултета полковник Сашо Евлогиев, представители на местната власт и областната администрация, преподаватели, студенти, както и двама изтъкнати наши спортисти от близкото минало – Румяна Нейкова и Йордан Йовчев, които са част от Центъра за елитен спорт към в. ф. 22980. Реновирането на залата е част от подобряването на условията за учебния процес във факултета на НВУ „Васил Левски“.
Осигурени са и средства за ремонт на сградата, известна като Щаба на бившето Военно училище в Шумен, които са в размер на около 680 000 лв. Дейностите по реновирането й може да започнат до края на годината, при спазването на всички процедури, уточни министър Ненчев. По думите му освен, че е в окаяно състояние и загрозява центъра на града, тя е и потенциално опасна за гражданите и МО е предприело необходимите мерки. В ход са и процедурите по предоставянето на Община Шумен на имот на МО, който е с отпаднала необходимост, за да бъде използван от общината за дейности в интерес на жителите на града. 
На журналистически въпрос, свързан с промените в Наредбата за критериите и реда за определяне на основни национални интереси в областта на отбраната, министър Николай Ненчев коментира, че такава е европейската практика. „Когато се касае за поръчки, свързани с националната сигурност, така се прави по цял свят, така ще го правим и ние. Не решавам еднолично, имаме Съвет по отбрана и органи, които заседават и взимат конкретните решения“, добави той. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани