Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов скандал с имейлите на Хилъри Клинтън

[post-views]

Secretary of State Clinton speaks during a luncheon in honor of Indian PM SinghДемократите в САЩ обвиниха началника на Федералното бюро за разследване, Джеймс Коми в нарушение на закона и в опит да повлияе на изборите в страната. Близо 10 дни преди вота Коми информира Сената, че ръководената от него служба разследва нови имейли свързани с кандидата на демократите Хилъри Клинтън.
Ако трябва с една дума да се опишат действията на Джеймс Коми, то тя ще е – противоречиви. Само преди няколко месеца под клетва, шефът на ФБР обяви, че продължилото няколко месеца разследване срещу Хилъри Клинтън и имейлите й не е разкрило нищо нередно. Две седмици преди вота скандалът с личната кореспонденция на Клинтън отново е на бял свят. Липсата на яснота, какво точно разследва бюрото обедини демократите около идеята, че високопоставен служител от ранга на Коми се опитва да влияе на изборите.

Тим Кейн – кандидат за вицепрезидент на САЩ

„ Това е безпрецедентно действие, както Вие приятели го описахте по-рано, защото става в навечерието на вота, а това само по себе си е в нарушение на протокола на правосъдния департамент. Самото говорене за разследване е нарушение на закона, като се вземе предвид, че самият Коми, дори не е запознат със съдържанието на разследваните имейли.

От лагера на кандидата на републиканците Доналд Тръмп приветстваха разкритията на ФБР. За тях решението на Джеймс Коми да съобщи за започналото разследване, пренебрегвайки препоръките на правосъдния  департамент, е поредното  доказателство, че системата в САЩ е нагласена.

Доналд Тръмп – кандидат за президент на САЩ

„Преди малко се появи информация, че правосъдният департамент може да глоби ФБР. Това е така, защото същият този департамент се опитва всячески да защити Хилъри Клинтън.”

Преди новите разкрития на ФБР шансовете на Доналд Тръмп да спечели президентските избори, бяха повече от минимални. След тях обаче все повече анализатори коментират, че резултатът от вота на 8 ноември е всичко друго, но не и предсказуем, и предупреждават за горчиви изненади,  с привкус на британския Брекзит.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани