Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Росен Плевнелиев: Проектобюджетът за 2017 г. за отбрана отговаря на ангажиментите ни към НАТО

[post-views]
Не трябва само да стоиш прав, трябва и визия

plevneliev-armiaПланираните в проекта на Закон за държавния бюджет за 2017 г. средства за отбрана отговарят на поетите ангажименти за достойното членство на България в НАТО и на очакванията за ускорена модернизация на Българската армия. Това заяви в Пловдив президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, който определи  предложените бюджетни параметри като „справедливи и разумни“. 
Президентът призова в рамките на предстоящите дебати по бюджета за отбрана народните представители да покажат, че отбраната и сигурността са стратегически приоритет и съответното финансиране ще бъде осигурено. „Правителството изпълнява взетото на КСНС решение средствата за отбрана да се увеличават. Заложеното в Плана за развитие на въоръжените сили до 2020 г. се изпълнява. Средствата за отбрана през 2017 г. се предвижда да достигнат 1.6% от БВП. Това е значим и заслужен ръст“, коментира държавният глава. 
„Не бива да има никакво съмнение, че България е осигурила финансиране и ще закупи нов многоцелеви изтребител за нуждите на въоръжените сили“, каза президентът Росен Плевнелиев. 
Върховният главнокомандващ изрази надежда, че в рамките на дебатите по параметрите на Бюджет‘2017 ще бъде обърнато внимание и на недостатъчното заплащане на военнослужещите в Българската армия. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани