Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италия след земетресението – вторичните трусове не спират

[post-views]
Италия след земетресението – вторичните трусове не спират

zemetresenie-italiaaaИталия не спира да преживява земетресение след земетресение. В централните части на страната се усещат вторични трусове с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер. В засегнатите райони продължават опустошенията.
След земетресението в неделя, със сила 6,6 по скалата на Рихтер, вторичните трусове варират в диапазона от 3-та до 5-та степен. Местните власти съобщават, че къщите, които все пак не са се срутили остават изключително нестабилни и рухването им е възможно всеки момент. По официални данни трусовете в последната седмица са оставили без дом още 15 хиляди души.
Друг проблем, който излиза на дневен ред е какво ще се случи с добитъка, който е основен поминък в планинските райони в сърцето на Италия. Местни животновъди в Кастелсантанджело обясняват, че повечето от оборите им са се срутили, а пътищата са разрушени. И ако обикновено държат стадата си в планината от май до ноември, сега е трябвало да ги приберат по-рано.

Анджело Стацо – местен фермер:

„Ако властите ни предложат навеси, ще осигурим подслон на добитъка, но в противен случай нямаме решение за зимата.”

По данни от Земеделския съюз, след земетресенията има пряка заплаха за съществуването на 3 хиляди ферми в Централна Италия.

Анджело Стацо – местен фермер:

„Време е да се върнем вкъщи, но къде точно? Вече никой няма дом”

В тежка ситуация са не един и двама животновъди. Много от хората, които са отказали да изоставят добитъка и земите си, в момента живеят в каравани без електричество и топла вода.

Най-ново

Единична публикация

Избрани