Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Хилари Клинтън се заяде с Путин за разшираването на НАТО: „Жалко, Владимир. Сам си го предизвика“

hilari-klintanКандидатът за президент на Демократическата партия в САЩ Хилъри Клинтън поднови атаките си срещу опонента си републиканец Доналд Тръмп, като го определи като „хулиган”, който критикува жените за външния им вид. Атаката на Клинтън идва по-малко от ден, след като социологическо проучване на ЕйБиСи даде за първи път преднина от един процент на Тръмп пред Клинтън.
Според социологическата извадка на ЕйБиСи, при която са интервюирани по телефона произволни 1100 души, Доналд Тръмп е спечелил 46 процента пред 45 на сто за Хилъри Клинтън.
От предизборния щаб на кандидата на демократите омаловажиха резултата, като посочиха, че крайният победител се определя не от общонационалното гласуване, а от броя щати, които е успял да спечели.
Затова по-малко от седмица преди вота на 8 ноември основния фокус на двамата кандидати е съсредоточен в така наречени не-решили щати.

Доналд Тръмп – кандадит за президент на САЩ:

„Ако живеете тук в Уисконсин, Мичигън, Пенсилвания или Минесота сега е момента да ме подкрепите и заедно да направим Америка велика отново. С Хилъри Клинтън Америка никога няма да е велика отново.”

Тръмп успя да стопи колосалната преднина на Клинтън за броени дни, след като ФБР обяви, че подновява разследването  срещу нея за хиляди изчезнали имейли, с предполагаема чувствителна информация в тях.
След тежкия удар последния шанс на Клинтън се оказа президентът Барак Обама, който удари едно рамо на бившия си държавен секретар.

Барак Обама – президент на САЩ:

„Дали е допускала грешки. Разбира се, както и аз. През последните 30 години няма политик, който да не е допускал грешки. Това обаче не я прави лоша, напротив Хилъри е добър и приличен човек, който знае какво прави и съм сигурен, че ще е блестящ президент.”

Междувременно в последните дни на кампанията Клинтън започна предизборна обиколка в щата Флорида, който при последните президентски избори бе ключов за битката за Белия дом.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани