Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови разкрития около съдбата на изчезналия MH370

[post-views]
Нови разкрития около съдбата на изчезналия MH370

mh370Нови разкрития около катастрофата на полет MH370, който изчезна над Индийския океан през март 2014 година, с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда.
Австралийските власти твърдят, че са разбрали какво се е случило със самолета, който се изгуби по маршрута от Куала Лумпур до Пекин. Последният  доклад на Австралийското бюро по транспортна безопасност се базира на данни от последната комуникация и предполага, че Боингът се е снишавал с много висока скорост след изчерпване на горивото. Сателитните данни потвърждават, че самолетът не е бил подготвен за планирано или аварийно кацане.
Все още не са открити останки. Намерени са едва 20 предмета, за 7 от които се счита, че са от полет MH370. Разследването се води на площ от над 120 хил. кв.км. в Южния Индийския океан, като се очаква районът да бъде разширен. По план операцията по издирване ще приключи в началото на следващата година. Всички теории към момента остават недоказани и варират от саботаж и отвличане, до пожар или техническа неизправност като причини за катастрофата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани