Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обама: Гласувайте, съдбата на света зависи от вас

[post-views]
Ердоган и дипломацията

OBAMAПрезидентът на САЩ Барак Обама, призова всички привърженици на демократите да излязат и да гласуват, защото от техния вот зависи съдбата не само на страната, но и на целия свят. На митинг в подкрепа на кандидат-президента на демократите Хилъри Клитътн, Обама определи Доналд Тръмп ,като заплаха за трудно извоюваните граждански права.
По-малко от седмица преди президентските изборите в САЩ напрежението в страната може да се реже с нож. Доказателството е умишленият палеж на една от най-старите афроамерикански църкви в Мисисипи, която осъмна с надпис „Гласувайте за Тръмп”.
Отделно забраненото расистко движение Ку Клукс Клан отново се обяви в подкрепата на кандидата на републиканците, което даде силен коз на президента Барак Обама.

Барак Обама –президент на САЩ:

„Ако не уважаваш жените преди да си избран за президент, няма да ги уважаваш и като бъдещ избран за поста. Ако приемаш подкрепа на симпатизантите на Клана, и се двоумиш  дали да я приемеш значи, ще ги подкрепящ и като поемеш поста.“

Активното участие на Обама в предизборната кампания на Клинтън дойде, след като ФБР в навечерието на вота, обяви, че подновява разследването срещу нея около скандала с личната й електронна поща. Новината буквално стопи за броени дни преднината на Клинтън пред Тръмп, който се обърна към симпатизантите си в щата Флорида, с необичайна за него реторика.

Доналд Тръмп – кандидат за президент на САЩ:

„ След шест дни, ние ще спечелим вота в този велик щат Флорида. Така ще спечелим и Белия дом. Без да излизаме от релсите, ще спечелим вота с лекота. Вярвам в това защото гледам Хилъри през последните дни, и виждам, че тя е напълно объркана. Никой не иска талкова объркан президент.”

Клинтън продължава да води пред Тръмп в редица ключови щати, които са гарант за победа в битката за Белия дом. Независимо от това развръзката от 8 ноември може да се окаже друга.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани