Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Край на правителствената криза в Испания

[post-views]
Край на правителствената криза в Испания

ispaniq-premier

Новият стар премиер на Испания Мариано Рахой представи подновения си кабинет. Полагането на клетва от новите министри сложи край на продължилата почти година правителствена криза в страната.
Мариано Рахой, който преди дни се закле като министър-прдседател на Испания, оповести състава на новото правителство на малцинството. В екипа няма особени изненади, а основен белег на кабинета е приемствеността – 7 министри запазват позициите си, трима го напускат, а новите попъленения са 6… 5 от министерските постове ще заемат жени.
Сорая Саенз де Сантамария предава функциите на говорител на правителството на Иниго Мендез де Виго, но запазва поста Вицепремиер и поема ресора Публична администрация, който е ключов в диалога с автономните области в страната.
Рахой препотвърди доверието си в Луис Гиндос, който отново ще е Министър на икономиката, но ще отговаря също за индустрията и конкурентноспособността. Неговата роля ще е обогатена в сравнение с предходния мандат, като сега ще договаря бюджета с Брюксел.
Мария Долорес де Коспедал, генерален секретар на Народната партия, влиза в правителството, поемайки поста Министър на отбраната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани