Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Васил Петров с 90 музиканти на Коледния концерт в НДК

[post-views]
Васил Петров с 90 музиканти на Коледния концерт в НДК

vasil-petrov90 музиканти ще излязат на сцената в Зала 3 на НДК под палката на баронеса Любка Биаджони цу Гутенберг за тържествения Коледен концерт на 15 декември. Гост звезда ще е джаз- и попзвездата Васил Петров, а програмата ще е микс от популярни и обичани тематични песни за най-големия християнски зимен празник – от Хендел и Менделсон до американска коледна класика от ХХ век и т.н.
Маестра Биаджони преди 4 години преоткрива българския Франк Синатра и осъществява две съвместни изяви с него у нас. По нейна покана гласът на Васил Петров неотдавна очарова германската публика в семейния дворец на фамилия Гутенберг в Бавария. Той ще изнесе два коледни концерта и в Германия.
Формацията на Любка Биаджони – „София Симфоникс“, ще е другото основно действащо лице на подиума в Зала 3. Пълният състав на „симфониците“, който маестрата използва в оперни изпълнения, е от 70 музиканти и 50 хористи. „София Симфоникс“ вече имат чудесна зала за репетиции в НДК, а самите репетиции с тях са истински празници, похвали се маестрата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани