Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Театър “Кредо” в Япония за 10-и път

[post-views]
Театър “Кредо” в Япония за 10-и път

kredo-qponiq
Нина Димитрова и Димитр Несторов свирят на тайко барабани след представлението на “Каквото направи дядо…“ на остров Ошима
Нина Димитрова и колегите й от Театър „Кредо“ – Стелиан Радев и Димитър Несторов на едномесечно турне в Япония изиграха 11 представления на „Шинел“ по Гогол и „Каквото направи дядо…“ по Андерсен.
Турнето започна от най-северния голям японски остров Хокайдо, в Сапоро.  Театър „Ямабико – за“ изпрати с продължителни овации двата спектакъла. „Шинел“ бе аплодиран бурно в гр. Кагава. Последва повторно гостуване в столицата Токио – Театър „Пук“. Японските зрители и тук бяха силно впечатлени, че между тримата българи звучи японски език. Играят убедително и никой не вярва, че те не го разбират. След Токио „Кредо“ спечели зрителите в Иида, Нагоя и Кобе. Директорът на Театър „Химавари“ в гр. Нагоя стана водач на артистите в свещения японски град. Неговият театър е на 19-ия етаж на сграда в центъра на Нагоя с великолепна панорама на многомилионния град. Театърът на гр. Кобе е уникален. Огромната зала се трансформира – потъват в пода зрителски редове и на тяхно място се появява игрална площадка. В Кобе се очакваха тайфун, но бедствието ги подмина. В анкетната карта обаче японка споделя: „Каквото направи дядо…“ е най-прекрасният духовен тайфун. Благодаря на зашеметяващите актьори! Излизам щастлива. Субараший!“ – означава прекрасно, страхотно, невероятно, изумително – често срещани зрителски отзиви. На остров Ошима се игра последното представление. 
За работата си с японците Нина Димитрова казва: „ Кротки, деликатни хора, те те карат да се чувстваш специален. Възхищавам се на организираността, стриктността и трудолюбието им, на тихата им постоянност и удивителна коректност.“ 
У нас „Кредо“ стартира сезона си във вторник – 8 ноември от 19.30 ч. с „Дневникът на един луд“ по Гогол в Театър 199 „ година и за един сезон спектакълът получи две  номинации за награди „Икар“ и „Аскеер“, а също и  награда за мъжка роля на Международния театрален фестивал „ВГМОТ“ в Габрово. Следва представление на „Дневникът на един луд“ е на 1 декември в 199. 
На 29 ноември столичните зрители могат да видят хитовия спектакъл „Каквото направи дядо…“, а на 17 декември и другия световно известен спектакъл – „Шинел“ по Гогол. от 19.30 ч на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев“, копродуцент на постановката. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани