Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Клинтън и Обама атакуват Пенсилвания

[post-views]
Обама официално подкрепи кандидатурата на Хилъри Клинтън

klintan-obamaВ САЩ днес избират новия си президент. Късно снощи беше и последният опит на двамата кандидати за Белия дом – Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп да убедят гласоподавателите, че са най-подходящият 45-ти президент на САЩ. Действащият президент Барак Обама се присъедини заедно със съпругата си и цялото семейство Клинтън към последния митинг на Демократическата партия, за да демонстрира подкрепата си.
Барак Обама, който беше изключително активен по време на цялата предизборна кампания на Хилъри Клинтън, не спести похвалите по адрес на бившия си държавен секретар.

„Имаме шанса да изберем за 45-ти президент на САЩ човек, който ще изгради прогреса ни, който ще изпълни задачата, който вече разчита на уважението на световните лидери и на хората, на които служи. Който е умен и е стабилен, и се е доказал. Някой, който ще встъпи в длъжност по-подготвен от всеки друг досега – повече от мен, повече от Бил… следващият президент на САЩ – Хилъри Клинтън.”

Както се очакваше, Клинтън използва последния ден преди вота за кампания в Пенсилвания, щат който заедно със Северна Каролина е ключов за крайния успех.

„Ние решихме да вярваме с надежда в една интегрираща Америка, с голямо сърце. Америка, в която всеки ще има своето място и никой няма да е изключен и където всеки има възможност да развива собствения си потенциал.”

Присъстващите на последната предизборна проява на демократите повече от 40 хиляди души се насладиха на музиката на Брус Спрингстийн и Бон Джоуви. А часове преди американците да изберат новия си президент, проучвания на общественото мнение показват 90% шанс Хилъри Клинтън да е крайният победител.

Най-ново

Единична публикация

Избрани