Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лейтенант Гашуров с медал от световно първенство

[post-views]
Лейтенант Гашуров с медал от световно първенство

gashurovС един златен, два сребърни и един бронзов медал се завърна националният тим на България от световното първенство по самбо за ветерани в Пореч, Хърватия. Лейтенат Стойко Гашуров, който служи във Военна полиция, завоюва бронз в категория до 68 килограма във възрастова група от 35 до 39 години. За Гашуров това е първо състезание при ветераните, а за да влезе в категорията си, самбистът е свалил цели седем килограма. 
„Определено свалянето на килограми беше сериозно препятствие. Иначе, както и се очакваше, конкуренцията на самото състезание бе на изключително високо ниво. Имаше състезатели с много опит, с много схватки зад гърба си. Просто ставаше въпрос за надлъгване. Който вземеше 1-2 точки, просто държеше и чакаше времето да приключи. В първата среща се наложих над представителя на Русия, но във втората отстъпих с 1:2 от представител на Казахстан, който е бил миналата година световен шампион. Но като цяло съм доволен от представянето си. А спортът е неразделна част от подготовката в нашата работа. Военният полицай трябва да бъде максимално добре подготвен психически, физически и тактически, за да може да реагира светкавично и адекватно в сложна ситуация. Да постави белезниците, да съпровожда и просто трябва да бъде много добре подготвен. Много е важно военният полицай да прецени правилно дадена ситуация и да влезе в битка с единствената мисъл, че трябва да е победител“, заяви за военните медии лейтенант Гашуров. 
Военен полицай Гашуров се занимава със самбо от малък първо в Панагюрище, дълги години е бил национален състезател и носител на множество отличия от държавни и международни състезания. Гашуров е на служба във Военна полиция от 2009 година, като отпреди няколко месеца той преподава на колегите си специализирана военна подготовка. 
Лейтенантът продължава ежедневно да тренира и възнамерява да продължи участието си в международни състезания за ветерани.

Най-ново

Единична публикация

Избрани