Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мир при биатлонистите

[post-views]
Владимир Илиев спечели златото в спринта на Държавното първенство по летен биатлон

skior-biatlonОбстановката в националния тим по биатлон не е била толкова добра от години, разбра „БА“. През последните сезони имаше огромно напрежение предимно при мъжете, където Красимир Анев държеше да работи по свои проекти, а от федерацията настояваха той да се подчинява единствено на отборната стратегия. Сега такъв проблем няма да има. Анев отново тренира индивидуално със своя треньор, но пък ще участва във всички щафети, което е важно за отбора. Той единствено ще пропусне старта в Оберсхоф за СК през януари, ала така бе и през миналата година.
Иначе спечелване на максимален брой квоти за Зимната олимпиада в Пьончан е основната цел пред федерацията по биатлон за следващата състезателна година. Първият старт за Световната купа е точно след месец в Норвегия. За Олимпиадата през 2018-а в Пьончан максимумът е по 4 квоти при мъжете и при жените, като за целта са нужни класирания сред първите 20.  „Мина лятната олимпиада и сега е ред да се обърне внимание и на зимните спортове. Повече шансове за 4 квоти имаме при мъжете, но се надявам и при жените да успеем да вземем максимума. На предишната олимпиада имахме само една представителка и ако в Пьончан се класират две дами, пак ще бъде напредък. Сега ситуацията се обърна и имаме по-силен мъжки състав. Ние сме малка страна и е трудно да бъдем на високо ниво и при двата пола“, каза председателят на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. 
Най-добрият ни състезател в последните години Владимир Илиев е амбициран да гони предни класирания в предстоящите стартове за Световната купа и световното първенство. „Амбицията ми е всеки следващ сезон да бъде по-добър от предишния. През миналия сезон не участвах в някои стартове заради контузия и сега ако съм здрав, ще бъда по-напред в генералното класиране. В съвременния биатлон всичко е възможно – може да си 60-и, може и 1-ви“, каза Владимир Илиев.
В момента биатлонистите са в Швеция, където в края на месеца започват със старт за европейската купа и след това се включват в програмата на световната купа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани