Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

borqn-ludoСлед страхотния мач срещу „Арсенал“ във вторник мениджърите, които работят със състава на „Лудогорец“, са натоварени със задача да намерят спешно нов класен вратар за първия тим на орлите. Подир серията от грешки, които направи в последните мачове Владислав Стоянов, той седна на пейката за сметка на сръбския си колега с канадски паспорт Милан Борян. В срещата с „Арсенал“, както и в онзи мач отпреди две години с „Ливърпул“ на „Анфийлд“, Борян не убеди, че е по-добър от перничанина под рамката на разградската врата. Което създава определено сериозен проблем за спортно-техническото ръководство. Въпреки това Борян със сигурност ще пази и срещу ЦСКА – София тази събота.
Много е вероятно мениджърите на „Лудогорец“ да се насочат отново към южноамериканския пазар, откъдето с успех купуват сериозни футболисти в последните години. През зимата обаче е трудно да се осъществи сериозен трансфер и затова поне до лятото тези двама вратари ще останат на разположение на старши треньора Дерменджиев. При положение обаче, че тимът се класира за фазата на елиминациите в Лига Европа, привличането на нов страж ще бъде задача №1 пред скаутите. Има вариант да бъде потърсен вратар и от Европа, но проблем за идването на класни състезатели в Разград от Стария континент си остава „странната“ за иностранците с пари инфраструктура в българската провинция. Тя обаче не е проблем за южноамериканците, които чрез отбори с амбиции като тези на „Лудогорец“ искат да направят европейски пробив. 
В същото време скаутите вече работят и за привличането на нови поне двама сериозни бранители и евентуална за добър нападател, тъй като след този мач с „Арсенал“ едва ли Кафу ще се задържи още дълго в клуба. Вече е сигурно, че ще се намери западен клуб, който да извади поне седем милиона евро за бразилската перла на „Лудогорец. Веднага след мача от Разград обявиха, че на този етап Кафу не мисли за трансфер, а единствено за по-добри игри със сегашния си тим, но тези приказки са по-скоро лек опит за вдигане на цената.
Вероятно това е и последният сезон на Йордан Минев в тима. Бекът наскоро навърши 36 години и въпреки старанието си не бе достатъчно убедителен срещу „артилеристите“. Минев обаче е сред любимците на собствениците, тъй като вече шести сезон дава всичко от себе си за клуба. Светослав Дяков пък пое цялата вина за поражението във вторник и това накара мнозина от наблюдателите да предрекат, че в скоро време „Лудогорец“ ще остане без български футболисти. Но именно родните играчи и в момента са гръбнакът на тима, а Георги Дерменджиев непрекъснато се опира на тях. Затова е възможно да започне постепенна интеграция на момчетата от младежкия тим, ала това ще отнеме време. 
На първо време обаче в „Лудогорец“ цел №1 е решаването на вратарската криза. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани