Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп е 45-ят президент на САЩ

[post-views]
След загуби от над един милиард долара – Доналд Тръмп не плащал данъци

trump-win

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ. Кандидатът на републиканците успя да победи демократа Хилъри Клинтън с убедително мнозинство в ключови за надпреварата щати. Като цяло вотът е победа за Pепубликанската партия, която ще запази контрола си над двете камери в американския Конгрес.
Малко очаквана изненада, но соченият за политически аудсайдер строителен предприемач Доналд Тръмп спечели битката за Белия дом, с убедително голям брой гласове пред Хилъри Клинтън.
45-ят държавен глава на САЩ обеща да е президент на всички американци и да работи с всички страни, които са готови да работят с Америка.

Доналд Тръмп – избран за президент на САЩ:

„Нито една мечта не е твърде голяма, нито едно предизвикателство не твърде голямо. Няма нищо, което да искаме за бъдещето си и което да не можем да постигнем. Ние трябва да си върнем съдбата на страната ни, а мечтите ни да станат смели и дръзки.“

Тръмп призова американците да се обединят, като не пропусна да поздрави опонента си Хилъри Клинтън за начина, по който е провела тежката предизборна кампания.

Доналд Тръмп – избран за президент на САЩ:

„ Хилъри Клинтън ни поздрави за победата. Поздрави всички нас. Аз искам да я поздравя нея и семейството й, за тази наистина тежка предизборна кампания. Тя се бори наистина здраво.“

Тръмп беше поздравен и от действащия държавен глава Барак Обама, който е поканил наследника си на вечеря в Белия дом за да обсъдят предаването на властта, за да може това да колкото се може по-гладко.
Американските медии коментират обещанието на Клинтън  да даде пресконференция след обявяването на крайните резултати и отказа й да го направи.
Победата на Тръмп, беше малко очаквана, защото повечето социологически проучвания даваха преднина на Клинтън в т.нар нерешили щати, като Флорида, Охайо, Мичигън и Пенсилвания.
Разбира се не всички са доволни от крайния резултат. Основният въпрос е, ще успее ли Тръмп да обедини нацията, която през последната една година беше разделена около изключително агресивната президентска кампания. И все пак победата на Тръмп, както и доброто представяне на Републиканската партия в изборите за двете камери на Конгреса, ще сложи точка на продължаващите от години разногласия, които често водеха да блокирането на работа на законодателната власт в страната.
По традиция Донлад Тръмп ще встъпи в длъжност в края на януари 2017г, когато изтича мандатът на Барак Обама.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани