Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Масови протести в САЩ след избора на Доналд Тръмп за президент

[post-views]
Масови протести в САЩ след избора на Доналд Тръмп за президент

usa-protestИзненадващата победа на Доналд Тръмп доведе до масови протести в САЩ. Демонстрации имаше в редицата големи градове на страната. 
Разединени американски щати. Това е последният хит сред онази част от американците, които открито недоволстват срещу избора на Доналд Тръмп за президент. Искрата, разпалила общественото недоволство, е използваната от новоизбрания президент реторика по време на предизборната му кампания. Изграждането на стена по границата с Мексико, сексистките бележки по адрес на жените, острият тон на расова и етническа основа, оспорването на правата на жените да правят аборти, са все неща, които не се нравят на половината американци.
Ню Йорк, Чикаго, Бостън, столицата Вашингтон, Филаделфия, Сиатъл, Портланд, са част от големите градове, в които хиляди американци излязоха на протест срещу избора на новия президент.
Страх, отчаяние и най-вече неизвестността от бъдещата политика на Доналд Тръмп, допълнителни разпалва обществените страсти.
Не малка част от протестиращите са хора от т.нар поколение на „мечтателите” или онези младежи, които са деца на хора, пристигнали и останали да живеят в нелегално в страната.
Очаква се протестите да продължат, поне според обещанията на организаторите им.
И наистина, основният въпрос е, ще успее ли Тръмп да затвори и излекува раните, които поставят на карта единството на американците.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани