Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Клинтън загуби, защото не успя да спечели избирателите на Обама от 2012 г.

[post-views]
Клинтън загуби, защото не успя да спечели избирателите на Обама от 2012 г.

MANDADJIEVХилари Клинтън загуби битката с Тръмп, защото не успя да осигури гласовете, които избраха Барак Обама преди 4 г. Това е голямата причина за нейното поражение в изборите, посочват наблюдатели зад океана. Според тях броят на афро-американците, латиносите и младите гласоподаватели, които отидоха до урните, не е бил достатъчен за да изпрати Клинтън в Белия дом.
Клинтън загуби битката в два часа след полунощ източно време. Преди затварянето на секциите тя беше уверена в победата. В крайна сметка тя се провали в щати, в които разчиташе на твърда подкрепа като Уисконсин, например. Но не спечели и в други като Пенсилвания и Мичиган.
Докато успя да привлече ключови демографски групи, към които бе насочена кампанията й, Клинтън се представи по слабо от Обама дори сред жените- гласоподаватели.
Малко по-голям брой чернокожи и латино избиратели дадоха гласа си за Тръмп в сравнение с подкрепата, която те дадоха за Мит Ромни през 2012. Това стана въпреки обидните забележки на Тръмп към афроамериканците, мексиканците и нелегалните мигранти.
Барак Обама, който стана президент с помощта на афроамериканските и латино общности, отправи няколко персонални призива към чернокожите гласоподаватели да подкрепят Клинтън.
Ако позволим на нещата да ни се изплъзнат, ще се озовем в ситуация, при която Тръмп и екипът му ще искат да променят всичко, което сме направили, каза Обама в радиоинтервю. Не много афроамериканци и латиноси обаче чуха  призива му.
Тръмп обърна вота въпреки че направи няколко унищожителни коментара за това как чернокожата общност е в по-лоша форма отвсякога. Да припомним думите му, че чернокожите живеят в бедност, нямат работа и биват убивани по улиците. Какво имате да губите, попита Тръмп ?
Подкрепата за Клинтън след латиносите беше още по слаба въпреки че Тръмп се закани да постори ограда по границата с Мексико обвинявайки нелегалните мигранти, че са криминални елементи, като се закани да ги депортира.
Що се отнася до белите гласоподаватали Клинтън не беше така популярна като Обама.Тя спечели само 37 на сто от белите гласове срещу 39 за Обама.
Хилари спечели 55 на сто от гласовете при възрастовата група 18-29г.,в сравнение със 37 на сто за Тръмп. Обама обаче си осигури подкрепа на 60 процента от тези гласоподаватели при 37 на сто за Ромни.
Що се отнася до женските гласове Клинтън спечели 54 на сто от тях при 42 за Тръмп. Въпреки че 70 на сто от избирателите казаха че отношението на Тръмп към жените ги безпокои, вотът не се промени. Барак Обама обаче спечели 55 от женския вот през 2012.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found