Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Любов и война, сплетени в „Писмо до Касандра“

[post-views]
„Искрено ваша“ – роман за устойчивостта на човешкия дух

pismodokasandra-copyПървата премиера преди 3 дни от новия сезон на Театър „Българска армия“ беше пиесата „Писмо до Касандра“ с автор Педро Ейраш, която носеше вкус на ягоди и мирис на барут. Който е изпуснал шанса си на 8 и 9 ноември на сцената в клуб „МаксиМ“, може да се възползва от нова възможност – на 17 и 18 ноември.
Новото попълнение в трупата – Луизабел Николова е в ролята на Вера, а Тигран Торосян – Жозе, млад войник. Влюбени, но разделени на стотици километри заради война – съвременна, неназована, нелокализирана, нелогична, непочтена. Тя грабва невинни момчета и ги прави убийци. Писмо от фронта събужда ясновидската дарба на младата жена, превръща я в изтънчен психоаналитик, за да се добере до истината, която любимият й  крие и от себе си. Сюжетът ни сблъсква с въпроси за интимните любовни трепети, където отекват антимилитаристичи копнежи – те разрастват с тяхната логика и стихия.
Пиесата е поставена от Иван Урумов, сценографията е дело на Красимир Вълканов, костюмите – на Мария Диманова, музиката е на Добрин Векилов – Дони, а преводът – от Наташа Колевска. 
През ноември, по повод своята 75-а годишнина доайенът на българската режисура Красимир Спасов подготвя още една премиера – комедията „Тартюф“ от Молиер с немалко звезди от театъра: Иван Радоев, Веселин Ранков, Меглена Караламбова, Гергана Данданова, Владислав Виолинов, Веселин Анчев, както и най-новото попълнение – Гергана Плетньова, и др.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани