Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На 82 годишна възраст почина Ленард Коен

[post-views]
На 82 годишна възраст почина Ленард Коен

lenard-koenСветът на музика загуби още една легенда. На 82 годишна възраст почина световно известният композитор и певец Ленард Коен. Тъжната вест породи емоционални реакции сред музиканти, актьори и политици от цял свят.
Новината за смъртта на канадския певец, композитор и поет Ленард Коен, беше съобщена на страницата му във социалната мрежа фейсбук от неговия агент. В интервю за списание „Ролинг стоун” синът на музиканта Адам Коен заяви, че баща му е починал в съня си.
Каква е причина за кончината на Коен не е ясна. В каченото съобщение на страницата му в Фейсбук се посочва, че панихидата ще се проведе по-късно през деня в Лос Анджелис. 
Канадският министър председател Джъстин Трюдо, бе сред първите политици почели паметта на музиканта. Коен ще остане в историята с хитовете „Алелуя” „В очакване на чудото” и „Танцувай с мен”, и още много други хитове, които поколения на ред.
Вече изградил име на музикант в родината си на 31 годишна възраст Коен се мести да живее в Ню Йорк, където дава нов старт в кариерата му. Леон Коен е сравняван с американската кънтри легенда и носител на тазгодишната нобелова награда за литературата Боб Дилън, заради лиричната сила на текстовете му.
На 21 септември Коен издаде нов албум, озаглавен „You Want it Darker“. В него той задава въпроси за човешката природа и за всемогъщия бог. Албумът е пропит и от мисълта за смъртта.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани