Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За кого гласуваха хората в различните райони на страната?

[post-views]

Новият президент на България ген. Румен Радев печели балотажа срещу кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева с 59.35% от вота на гласувалите българи, показват резултатите на Централната избирателна комисия при обработени 99.3% от секционните протоколи. Цачева събира 36.17 процента от гласовете, а квадратчето „Не подкрепям никого“ са отбелязали 4.48 процента от гласувалите. Как обаче гласуваха хората в различните градове на страната ?Новият президент на България ген. Румен Радев печели балотажа срещу кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева с 59.35% от вота на гласувалите българи, показват резултатите на Централната избирателна комисия при обработени 99.3% от секционните протоколи. Цачева събира 36.17 процента от гласовете, а квадратчето „Не подкрепям никого“ са отбелязали 4.48 процента от гласувалите. Как обаче гласуваха хората в различните градове на страната ?

Румен Радев и Илияна Йотова печелят и в трите избирателни района в София – 23-ти , 24-ти и 25-ти – с над 50 на сто от гласовете на избирателите. Цецка Цачева и Пламен Манушев постигат най висок резултата в 24 ти район – 40,29 процента.

Радев и Йотова  печелят убедително и в Пловдив – като събират 86,958 гласа срещу 63,543 за двойката на ГЕРБ.

В Благоевград двойката, подкрепена от БСП, печели 56,58 на сто от гласовете срещу 39,74 за Цачева- Манушев.

Румен Радев и Илияна Йотова водят във Великотърновска област с 64,71 процента. Цецка Цачева и Пламен Манушев, издигнати от ГЕРБ, са събрали 30.92 процента от гласовете.

В Кюстендилска област Румен Радев и Илияна Йотова са били подкрепени от 58,46 процента от гласувалите на балотажа избиратели. Цецка Цачева и Пламен Манушев са получили 37,59 процента, при обработените всички секционни протоколи.

Румен Радев получава подкрепата на 53,85 процента от избирателите във Варненска област, сочат окончателните резултати от втория тур на президентските избори.
От РИК уточниха, че за кандидадите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и Пламен Манушев са гласували 40,90 на сто от хората, отишли до урните. 

В Бургаска област 55,26 процента гласуваха за ген. Румен Радев. Това сочат данните след обработката на 100 процента от протоколите от секционните избирателни комисии. Цецка Цачева е събрала вота на 40,39 на сто.

Кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова, печелят на втория тур на изборите в област Русе. За двамата са гласували 60,28 процента. За кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев своя вот са дали 35,06 процента.

Генерал Румен Радев печели 64.46 на сто от вота за президент в Добричка област. За претендента на ГЕРБ Цецка Цачева за държавен глава в региона са гласували 31.28 на сто, сочат окончателните резултати.

 

Кандидат-президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова печели изборите в Сливенска област с 58.44 на сто. За двойката Цецка Цачева-Пламен Манушев своят вот са дали 37.67 процента от гласувалите.

 

Кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова водят в Ямболска област с 64.40 сто от подадените гласове срещу 32.18 процента за Цецка Цачева и Пламен Манушев при сто процента обработени протоколи на СИК.

В област Плевен Румен Радев е получил подкрепа от 64.59 на сто от избирателите, а Цецка Цачева – 29.96 на сто.

В област Видин при окончателно обработени 100 процента от секционните протоколи кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова получават най-висок резултат с 63,94 процента. За кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев са гласували 32,45 процента.

Независимите кандидати за президент и вицепрезидент Румен Радев-Илияна Йотова, подкрепени от БСП, печелят 64,02 на сто от действителните гласове в област Враца. Кандидатите на ГЕРБ

Цецка Цачева-Пламен Манушев са получили 32,44 на сто.

При сто процента обработка на секционните протоколи в област Кърджали, резултатите показват подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова от 69,18 на сто от гласувалите. Кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев са получили доверието

на 27,97 процента от гласувалите. 

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова спечели с 65,14 процента балотажа в област Хасково. Претендентите Цецка Цачева-Пламен Манушев са спечелили доверието на 31,94 на сто от гласовете.

За кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, в област Разград са гласували 37 139 избиратели или 65,81 на сто. За кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев своя вот са дали 30,69 процента от имащите право на глас в областта.

Кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, печелят в Ловешка област с 61,28 процента. За кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев са гласували 34,63 на сто от избирателите.

В област Търговище 70,42 на сто са избрали двойката Румен Радев-Илияна Йотова. За кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева-Пламен Манушев са гласували 14 347 души или 26,13 на сто.

Най-ново

Единична публикация

Избрани