Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световните медии за резултатите от балотажа в България

[post-views]
Световните медии за резултатите от балотажа в България

radevПобедата Румен Радев на президентския балотаж и решението на правителството на Бойко Борисов да подаде оставка получи широк отзвук в световните медии.
Съюзникът на българските социалисти и новак в политиката Румен Радев, който е приятелски настроен към Русия. спечели с голяма преднина президентските избори, коментира агенция Ройтерс.
Американската агенция „Асошиейтед прес“ припомня, че Радев е учил в американската военновъздушна школа в Алабама, и че обещава да запази мястото на България в НАТО, като припомня още, че според него „еврофилията не означава непременно русофобия“.
Новоизбраният български президент Румен Радев ще развива диалога с Русия, е водещото заглавие на ИТАР-ТАСС. Това заяви самият той на първата си пресконференция, подчертава агенцията. 
Политически сътресения в България е заглавието на германската информационна агенция А Ер Де за президентските избори в страната ни. Повече Москва, по-малко Брюксел ще е посоката на София след победата на про-руски настроения генерал Радев, коментира агенцията. 
Подобен коментар прави и телевизия Евронюз. Политическият аутсайдер Радев е спечелил президентския вот в България, а изборът му се възприема като сериозен удар срещу прозападните съюзници на страната и подчертава нарастващото влияние на Москва в югоизточна Европа. 
Вестник Ню Йорк Таймс направи паралел между президентските изборите в САЩ, България и Молдова. За изданието резулатите от вота в трите страни е поредната доза добри новини за президента Владимир Путин, който цели да отслаби връзките между държавите от Европейския съюз и да подкопае международните санкции срещу Москва.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани