Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Асад: В борбата срещу тероризма Сирия и САЩ са естествени съюзници

[post-views]
Асад и опозицията в Сирия преговарят за конституция

asad-1Сирийският президент Башар Асад, обяви в интервю за португалската национална телевизия, че Сирия би могла да бъде естествен съюзник на САЩ в борбата срещу тероризма. Това беше и първата публична реакция на Асад по повод победата на Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом.
Президентът Башар Асад заяви, че все още липсва сигурност дали новият му американски колега Доналд Тръмп ще бъде в състояние да изпълни обещанията си за подсилване на борбата срещу джихадистите.

Башар Асад – президент на Сирия:

„Все още изпитваме съмнения дали ще удържи на думата си или не. Затова трябва да бъдем внимателни преди да го съдим, особено като се има предвид, че няма опит в политиката. Но ако има желание наистина да се бори срещу тероризма, разбира се, че ще бъдем съюзници, естествени съюзници, каквито сме с Русия, Иран и всички други държави, които искат да победят терористите.”

Президентът използва интервюто, за да благодари за оказваната от Русия подкрепа в борбата срещу ИДИЛ и приветства декларираните от Москва намерения да изгони опозиционните сили от Алепо.

Башар Асад – президент на Сирия:

„Руснаците винаги основават политиките си на принципи, на ценности като суверенитета на другите държави, международното право и уважението към другите народи и култури. Не се намесват в нищо, което да касае бъдещето на Сирия или сирийския народ.”

Понастоящем САЩ участват в борбата срещу ИДИЛ, но поддържат опозицията. Тръмп вече обяви, че е възможно да преразгледа решенията и да оттегли американската подкрепа за противниците на Асад.

Най-ново

Единична публикация

Избрани