Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германският външен министър на посещение в Турция

[post-views]
Германският външен министър на посещение в Турция

turcia-germ-ministriГерманският външен министър Франк Валтер-Щайнмайер пристигна в Турция. Той се срещна с турския си колега Мевлют Чавушоглу и с президента на страната Реджеп Таип Ердоган.
Едва пристигнал в южната ни съседка първият дипломат на Берлин, беше подложен на критика, за двуличното отношения на ЕС към Турция. Отделно по време на визитата ще бъдат обсъдени проблемите около мигрантите, човешките права в страната след неуспешния преврат това лято, както и отказът на Берлин да екстрадира заподозрени лица, свързани с пуча.

Франк Валтер Щаймайер – външен министър на Германия:

„Тук съм, за да получа лично впечатление, за това какво точно се е случило на 15 юли около сградата на парламента. Искам да Ви уверя, че ние в Германия имаме голямо уважение към турския народ, който защити демократичните си институции през тази нощ. Благодаря Ви.”

Визитата на Щайнмаейр е опит за нормализиране на отношенията между ЕС и Турция, които през последните месеци се влошиха чувствително, коментират западните информационни агенции. За трудната задача пред германския външен министър говори наистина хладното посрещане от турския му колега Мевлют Чавушоглу.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани