Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кметовете казват НЕ на Тръмп, по плана за депортиране на нелегални имигранти

[post-views]
Кметовете казват НЕ на Тръмп, по плана за депортиране на нелегални имигранти

trump-migrКметовете на Чикаго, Сан Франциско, Ню Йорк и други големи градове обявиха, че няма сътрудничат на новоизбрания президент Доналд Тръмп за изпълнението на плана му за масова депортация. Градоначалникът на Ню Йорк Бил Де Блазио заяви, че ще направи всичко възможно, за да защити хилядите нелегални имигранти в града.
По време на срещата си в сряда Бил де Блазио е предупредил Доналд Тръмп, че изказванията му по време на предизборната кампания са смутили голяма част от жителите на Ню Йорк и е припомнил, че за града имигрантите са важна част от специфичния културен облик.

Бил де Блазио – кмет на Ню Йорк:

„Считам, че е изключително важно да припомня на новоизбрания президент и неговия екип, че има дълбоки страхове и притеснения у хората, а погрешни послания могат да насърчат актове на омраза. Заявих му ясно, че най-важен е призивът за единство.”

В САЩ нелегално живеят 11 млн. имигранти. Веднага след изборната си победа Тръмп потвърди намерението си да депортира поне 3 млн. от тях, тези с криминално досие. Още тогава кметът на Ню Йорк заяви, че ще защити имигрантите и дори ще им бъдат издадени лични документи.
Подобно на Де Блазио, кметовете на други американски градове с голям брой имигрантско население, като Лос Анджелис, Чикаго, Бостън и Вашингтон, се обявиха остро против депортирането.
Студенти от Ню Йорк също се включиха в инициативата и организираха протест в подкрепа на имигрантите без документи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани