Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Овчаров обвинен за „Белене“

[post-views]
Овчаров обвинен за „Белене“

ov4-12Прокуратурата е обвинила бившия министър на енергетиката Румен Овчаров за безстопанственост, от която са нанесени щети на НЕК за над 190 млн. евро.
в Столичното следствие той се яви с адвокат Васил Василев.
За утре призовка има депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев.  Той доброволно се отказа от имунитета си.
Обвиняеми са и двама бивши изпълнителни директори на НЕК от времето на кабинета „Станишев“ – Любомир Велков и Мардик Папазян, обвинени, че не са защитили интереса на държавната компания, която продала на руската „Атомстройекспрот“ старото оборудване от АЕЦ „Белене“ за 77 млн. евро по-малко. По същия казус по-късно бе обвинен и наследникът на Овчаров министър Петър Димитров.
В крайна сметка обвинението ми е за това, че съм допуснал да бъде подписано първото споразумение за „Белене“, заяви Овчаров, цитиран от БГНЕС. По думите му споразумението е подписано в изпълнение на две министерски постановления и международно проведен търг. Става въпрос за месец ноември 2006 година, когато е подписано споразумението с „Атомстройекспорт“. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024