Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът на Франция: ЕС може да се разпадне

[post-views]
Премиерът на Франция:  ЕС може да се разпадне

21-fr-minЕвропа е в опасност от разпад и може да се провали. Това обяви френският министър-председател Манюел Валс по време на посещение в германската столица Берлин, добавяйки, че европейските проекти се нуждаели от нова основа, като Германия и Франция трябва да покажат сила и да поведат останалите европейски държави, съобщи Ройтерс.
На събитие, организирано от германския вестник „Зюддойче цайтунг“, Валс също така изтъкна, че Франция трябва да продължи своите реформи, включително за намаляване на корпоративния данък, но добави, че това изисква Германия да положи усилия по отношение на инвестициите.
Валс коментира още, че Европейският съюз няма да позволи на Великобритания да запази предимствата на членството в Общността, без да понесе неудобствата от него по време на преговорите за брекзит, защото това би могло да насърчи други страни също да напуснат.
Валс също така предупреди, че Франция, в която през следващата година има президентски избори, е изправена пред потенциално опасен момент заради силните позиции на крайнодесните. Според него Марин льо Пен има шансове да спечели президентските избори.
Социолозите предвиждат, че тя ще достигне до балотаж на президентските избори на 5 май, където ще се сблъска с кандидата на социалистите или с кандидата на десницата. 
„Това означава, че балансът в политиката ще бъде променен напълно“, заяви Валс, предупреждавайки за „опасността, която крайната десница представлява“.
Самата Льо Пен, която е лидер на „Националния фронт“ се обяви за сближаване на страната й с Русия, ако бъде избрана за президент, предаде ТАСС. Това заяви тя при откриването на предизборната си кампания. 
По думите й като държавен глава тя ще се стреми да работи добре с руския президент Владимир Путин. Също така е убедена, че с новоизбрания американски президент Доналд Тръмп двустранните отношения ще се подобрят. „Това е добре за световния мир“, заяви Льо Пен.

Най-ново

Единична публикация

Избрани