Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новата администрация в Белия дом – постепенно се изясняват ключовите играчи

[post-views]
Новата администрация в Белия дом – постепенно се изясняват ключовите играчи

whНовоизбраният американски президент Доналд Тръмп продължава с изграждането на администрацията, която ще го подпомага по време на мандата му. Процесът се осъществява в пълна дискретност, а през уикенда в свой частен имот в щата Ню Джърси Тръмп се срещна с някои от предполагаемите участници в новия кабинет.
Изненадващо на срещата присъства губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи, въпреки че преди седмица беше освободен от поста началник на преходния екип. Сред участниците беше и бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който изглежда е сред сигурните лица в кабинета, като позицията му предстои да бъде уточнена. Той беше първият посочен за поста държавен секретар, но понастоящем не е единствен – бившият кандидат за президент Мит Ромни също е спряган за тази роля и е участвал в разговорите. Последните дискусии изведоха като фаворит за поста министърът на отбраната пенсионираният генерал от Военноморските сили Джеймс Матис, командир на Централното командване на въоръжените сили на САЩ между 2010 и 2013 г.
Към момента са потвърдени няколко имена от новата администрация. Райнс Прибъс ще бъде началник на Канцеларията на Белия дом, Стив Банън – главен стратег и старши съветник на президента, Майкъл Флин – съветник по национална сигурност, Джеф Сешънс – главен прокурор, а Майк Помпео ще заеме поста директор на ЦРУ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани