Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Програма за първите 100 дни от управлението – ще успее ли Тръмп да избегне конфликт на интереси?

[post-views]
След загуби от над един милиард долара – Доналд Тръмп не плащал данъци

trump-winНовоизбраният американски президент Доналд Тръмп заяви, че ще претвори всички декларирани по време на предизборната кампания свои намерения в конкретни дела и факти. Той заяви, че още първия ден ще изтегли страната от участие в Транстихоокенаското партньорство, което определи като заплаха за сигурността.
Чрез видео в социалните медии Доналд Тръмп обнародва програмата за първите 100 дни от управлението си и увери, че ще изпълни всичките си обещания. Той засегна въпросите на националната сигурност и заяви, че ще направи всичко необходимо, за да предпази стратегическата инфраструктура на страната от всякакви видове атаки. Не спомена нищо обаче по въпросите за стената с Мексико и приемствеността в здравноосигурителната програма на президента Обама.

Доналд Тръмп – новоизбран президент на САЩ:

„В областта на търговията ще задействаме процедури по излизане от Транстихоокеанското партньорство, което е потенциално бедствие за страната ни. Вместо него ще договорим двустранни търговски споразумения, които едновременно ще създадат нови работни места и ще върнат фирмите у нас.
В областта на енергетиката ще отменя ограниченията на енергийното производство в Америка, включително добива на шистов газ и чисти въглища. Така ще бъдат създадени милиони високоплатени работни места.
По въпросите на миграцията –Министерството на труда ще разследва злоупотребата с работни визи, които отнемат работните места на американците.”

И докато кипи подготовката на работната програма и комплектоването на администрацията, която ще го подпомага в управлението, експерти се питат дали Тръмп ще успее да съчетае бизнес-интересите си с президентския пост или ще създаде конфликт на интереси. Правни специалисти изразиха опасения, че бизнесът на Тръмп в чужбина може да го превърне в обект на външен натиск и да повлияе неговите решения. А бивши началници на президентската администрация призоваха новия кабинет да подходи сериозно към този безпрецедентен проблем и да се ръководи в дейността си преди всичко от законодателството на страната и интересите на народа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани