Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп пак се отметна от предизборните си обещания

[post-views]

Donald Trump campaigns in New Orleans, LouisianaИзбраният на президент на САЩ Доналд Тръмп направи поредния обратен завой от предизборните си обещания. В интервю за вестник „Ню Йорк таймс, бъдещият държавен глава заяви, че няма да разследва Хилъри Клинтън и още по-важното призна, че все пак има връзка между климатичните промени и човешката дейност.
Непредсказуемостта със сигурност вече се превръща в запазена марка на избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп.
Малко преди изборите Тръмп обеща още в първия си ден като президент да анулира подписаното в Париж споразумение за климата, след като многократно е заявявал, че глобалното затопляне е измислица.
В интервюто си за в. Ню Йорк Таймс, Тръмп не само призна, че има връзка между промените в климата и човешката дейност, но и посочи, че ще се запознае от близо с документа от Париж.
Тръмп се отметна и от обещанията си, че сред приоритетите в първите му дни като държавен глава ще назначи специален прокурор, който да разследва Холъри Клинтън за използването на личната си електронна поща за служебни цели.
„Не искам да навредя на семейство Клинтън. Наистина не искам. Клинтън премина през доста страдания”, казва още Тръмп в интервюто.
Бъдещият 45 президент на САЩ постави под въпрос и убеждението си, че американски служби трябва да върнат техниките за измъчване при разпита на предполагаеми терористи.
Сред другите интересни моменти в интервюто на Тръмп за в. Ню Йорк Таймс беше този, в който за първи път се дистанцира от крайнодесните и расистки движения в САЩ, което отказваше да направи през цялата предизборна кампания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани